Thursday, February 11, 2010

TKO JE ZAPRAVO KRIV HEBRANGU?

KRUNO PERONJA, šef HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, ne želi platiti račune za Hebrangovu predsjedničku kampanju! Tonči Šundov, vlasnik televizije Kanal 5, potražuje 100-tinjak tisuća kuna, a čini se da nije jedini.

Tko je naručio, neka plati

"Jedini problem u svemu ovome je Kruno Peronja. Njegova je bahatost prešla sve granice. Unutar HDZ-a inače postoji dobra volja da se račun podmiri. Peronja, međutim, arogantno odbija platiti promidžbu. Kaže, tko je naručio, neka plati. Meni se čini da je ovo rezultat unutarstranačkih obračuna u splitskom HDZ-u, a ja ne želim biti ničija kolateralna žrtva. O Peronjinu ponašanju izvijestio sam središnjicu HDZ-a i očekujem primjerenu reakciju", kaže Šundov. Slične je probleme imao i sa šefom županijskog HNS-a Srđanom Gjurkovićem, koji je ostao dužan nekih 30 tisuća kuna. No nakon poziva iz svoje centrale, javio se i obećao riješiti dubiozu za desetak dana.

Izbori prošli, računi ostali

Peronja kaže da se Šundov obratio na krivu adresu. "Županijski odbor nema ništa s tim. S kim je K5 dogovorio promidžbu, neka taj i plati račun. Mi nismo potpisali nikakav ugovor pa tako ne možemo ni govoriti o podmirivanju nekakvih obveza, koje za nas i ne postoje. Uredno smo podmirili sve obveze koje smo preuzeli", tvrdi Peronja. Teško će se njega na tanak led natjerati.

Šundov kaže da za ugovorom nije bilo potrebe. "To su gluposti. Postoje ljudi koji su došli s promidžbenim materijalima, snimke... Na predsjedničkim izborima HDZ je formirao izborne stožere u županijskim odborima, tako da nema nikakve dvojbe tko bi trebao platiti račun", pojašnjava Šundov.