Tuesday, December 1, 2009

NOVI PROSTOR STOŽERA NA RIBNJAKU U ZAGREBU

30.11.09. 19:48:00 NEWS-HB303804

Jurčević: Predizborna kampanja u negativnom smislu premašila sva očekivanja

ZAGREB, 30. studenog 2009. (Hina) - Nezavisni predsjednički kandidat Josip Jurčević ocijenio je danas da je dosadašnji tijek predizborne kampanje u negativnom smislu premašio sva očekivanja.

Govoreći na otvorenju novog prostora svojega predizbornog stožera na Ribnjaku u Zagrebu Jurčević je na novinarski upit o dosadašnjem tijeku kampanje odgovorio kako je sada očito da se u medijima favoriziraju pojedini kandidati, a najviše "jedan kandidat" aludirajući pritom na kandidata SDP-a Ivu Josipovića. "Taj kandidat vodi po ispitivanjima javnog mnijenja upitne vjerodostojnosti, a medijima se predstavlja kao bezgrješan", dodao je.

Medijska manipulacija je nevjerojatnih razmjera, ocijenio je, ističući da se ta manipulacija odnosi na zastupljenost kandidata u javnim i privatnim medijima koji su, ustvrdio je, jednako neobjektivni. Favorizirani kandidati, po Jurčevićevim riječima, dio su organizirane pljačkaške strukture koji se s "našim, javnim novcem prikazuju u medijima kao poželjni".

Očito je da je moralna i druga kriza doživjela vrhunac i trenutačno se vodi bitka da u taj prostor ne uđu novi, nepotrošeni i socijalno osjetljivi kandidati, zaključio je Jurčević.

Istaknuo je da nastavlja predizbornu aktivnost i dodao kako vjeruje da će građani prepoznati stvarnu vrijednost svih kandidata.

(Hina) xaspa yln