Tuesday, December 1, 2009

HVALA ZA ORGANIZACIJU SKUPOVA I SVAKU RIJEČ POTPORE SVIMA U MUNCHENU


Više od sučeljavanja s gospodom S. Vukšićem i V. Š. Ožbolt znači svaki stisak ruke, od dobrodošlice u petak navečer do pozdrava ispred katoličke crkve, u nedjelju na Marien platzu.
S jedne strane raduje veliki interes za događanja u Domovini i predsjedničke izbore, a s druge zabrinjava arogancija tzv. 'favorita' kampanje, koji su svojim nedolaskom na sučeljavanje pokazali koliko im je stalo do hrvatskog iseljeništva. Samo onaj tko je i sam okusio iseljenički kruh sa sedam kora, onaj tko je i sam bio odvojen od najbližih može razumjeti svu patnju ali i svu snagu i domoljublje izvandomovinske Hrvatske.

I u Munchen se nažalost prenijela beskrajna bahatost kandidata kojemu je stalo više do mišljenja tzv. velikih svjetskih sila nego do mišljenja i potpore vlastitog naroda. Drskost i isključivost takvih, ide do mjere zabrane pristupa kolegici iz predsjedničke kampanje na 'privatnu zabavu', kako su koncert M. Bulića i Colonie doživjeli u stožeru onoga koji drugima propovijeda o moralu i zajedništvu svih Hrvata. Narod smo koji nikada nikomu nije opraštao onima koji bi nam 'prstom u oči' pokazivali kamo nam je ići, onima koji 'jedno misle, drugo govore a treće rade'.

U crkvi na Marien Platzu, nakon svete mise prve adventske nedjelje, fra Tomislav je progovorio kao brat, kao narodni fratar kojeg narod, očito, cijeni i poštuje jer se ne boji izdaju nazvati izdajom i prijevaru prijevarom. Kad bismo imali više takvih svećenika, ne bismo lutali kao 'guske u magli' nit bi nam 'lonci misirski' bili važniji od žive Riječi. Hvala fra Tomislavu, đakonu Kutleši i ljudima iz Katoličke misije, svim dragim novim i starim prijateljima.

Onkel Ivo, bio si nam pravi domaćin i svaki novi dolazak u Bavarsku počet će iz Poinga. Hvala obitelji Djurković i svima koji su se brinuli za organizaciju prve večeri i subotnjeg sučeljavanja. Kod prijatelja Starčevića smo večeras u Gospiću ali mu zahvaljujemo i preko ovog bloga. Mladim prijateljima portala hrsvijet.net i svim novinarima koji su zabilježili ova događanja u Munchenu takodjer iskreno hvala, jer je u Lijepoj našoj pristup medijima omogućen samo onima koji su dio aktualnih struktura vlasti ili 'biznis'-klanova.