Thursday, January 3, 2013

Dean Šoša skinuo s HTV-a emisiju 'Slika Hrvatske'



PovećajEmisija 'Slika Hrvatske' naglo skinuta s programa HRT-a
Karolina Vidović Krišto
Foto: Screenshot HPiše: Renata Rašović/VLM
Skandal s emisijom “Slika Hrvatske”, koja se bavila tematikom zdravstvenog odgoja u školama, dobio je i svoj epilog. Odlukom glavnog urednika Deana Šoše emisija je skinuta s programa, potvrdila nam je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.
Podsjetimo, urednica Karolina Vidović Krišto u emisiji je pročitala pismo gledatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom su prikazani i isječci iz kontroverznog filma “The Kinsey Syndrome” u kojem Christian J. Pinto, autor opskurne reputacije, nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya.
Google Oglasi
Preljepa i jaka kosa
Preljepa i jaka kosaj Pobijedi peruti, osjeti svježinu!headandshoulders.com.hr/hr-HR
I dok je podrška autorici na društvenim mrežama rasla iz sata u sat, pa su je istomišljenici proglasili i "braniteljicom katoličanstva", HRT se gledateljima ispričao i najavio “oštre mjere”. Istodobno, urednica Vidović Krišto danas je uputila pismo članovima Vijeća HRT-a: “Molim da mi se kaže gdje sam i kako pogriješila. Tražim da emisija, sukladno podršci ravnatelja Radmana, bude integrirana u program HRT 4”.

ANKETA

Je li trebalo maknuti emisiju "Slika Hrvatske" s programa HRT-a?
Da
14%
Ne
86%
Ne znam
0
%