Tuesday, June 21, 2011

REAKCIJE NA UHIĆENJE ĐURE BRODARCA

REAKCIJE NA UHIĆENJE ĐURE BRODARCA


Sačić: Nezadovoljni smo kriminalizacijom branitelja

Jurčević: Brodarac je pritvoren samo zato što je branio svoju zemlju i njezine građane 

Željko Sačić smatra kako akcijskim planom vlada pretvara hrvatske ratne zapovjednike od žrtava agresije u ratne zločince, kako bi se, ocijenio je, poslije rata napravila revizija povijesti. Istaknuo je kako su u vrijeme agresije, kad je Brodarac stao na čelo obrane, dvije trećine banovinskoga područja okupirale JNA i srpske snage te da je od 94 tisuće Hrvata s tog područja protjerano 65 tisuća

Objavljeno: 21. 6. 2011. u 13:52 Zadnja izmjena: 21. 6. 2011. u 13:52
ZAGREB - Izražavamo nezadovoljstvo prema protuhrvatskoj politici ove vlade i njezina eksponenta glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića, koji u sklopu akcijskoga plana kriminalizacije branitelja nastoje zatvoriti poglavlje 23 u pregovorima s Europskom unijom, zbog čega je uhićen i ratni zapovjednik sisačke policijske uprave Đuro Brodarac, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić.
FOTO: VJESNIKOVA ARHIVA

Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić i Josip Jurčević

Sačić smatra kako akcijskim planom vlada pretvara hrvatske ratne zapovjednike od žrtava agresije u ratne zločince, kako bi se, ocijenio je, poslije rata napravila revizija povijesti.
Po Sačićevim riječima Mladena Bajića ucjenjuje glavni haaški tužitelj Serge Brammertz, koji je, smatra Sačić, abolirao Ratka Mladića za zločine počinjene u Hrvatskoj. Osudio je zakonske ovlasti kojima se, ocijenio je, na temelju kleveta Save Štrbca mogu progoniti hrvatski branitelji te dodao kako se sprema progon 17 tisuća hrvatskih branitelja
Istaknuo je kako su u vrijeme agresije, kad je Brodarac stao na čelo obrane, dvije trećine banovinskoga područja okupirale JNA i srpske snage te da je od 94 tisuće Hrvata s tog područja protjerano 65 tisuća. Ubijeno je 500 hrvatskih ljudi, a na tom području je otkriveno i 39 masovnih grobnica, rekao je dodavši kako su masovni zločini počinjeni u Baćinu, Dvoru na Uni, Petrinji i Glini.
U obranu od agresije 8 tisuća dobro naoružanih vojnika JNA i njima pridruženih četničkih snaga domaćih Srba stao je s dragovoljcima Đuro Brodarac, istaknuo je Sačić dodavši kako vlada danas progoni upravo te ljude.
Po Sačićevim riječima Mladena Bajića ucjenjuje glavni haaški tužitelj Serge Brammertz, koji je, smatra Sačić, abolirao Ratka Mladića za zločine počinjene u Hrvatskoj.
Osudio je zakonske ovlasti kojima se, ocijenio je, na temelju kleveta Save Štrbca mogu progoniti hrvatski branitelji te dodao kako se sprema progon 17 tisuća hrvatskih branitelja.
»Nećete uspjeti jer ćemo organizirati sve domoljubne snage i stvoriti zakonit pokret otpora protiv vlade i njezina državnog odvjetnika Bajića«, poručio je Sačić dodavši kako je politika zadnjih deset godina dovela u pitanje i sam opstanak hrvatskog naroda.

Prof. Josip Jurčević ocjenjuje kako se u Hrvatskoj događa civilizacijska, pravna, pravosudna i politička katastrofa. »Brodarac je pritvoren samo zato što je branio svoju zemlju i njezine građane«, rekao je Jurčević dodavši kako se od 150 masovnih grobišta otkrivenih u Hrvatskoj, 40 nalazi na sisačkom području.
Ocijenio je kako je Mladen Bajić radi osobne odgovornosti zatvorio nedužne stražare u splitskoj Lori te napomenuo kako se sada njihov predmet nalazi u Strasbourgu.
»U Hrvatskoj su se krivotvorili dokumenti da bi branitelji mogli biti suđeni u Haagu«, rekao je ustvrdivši kako u hrvatskim institucijama sjede pljačkaške i korumpirane bande.
Smatra kako je sramotno da državni odvjetnik bez ikakve istrage može podizati optužnice protiv branitelja, što je dio dogovora s Haagom.
Pozvao je medije da ne šute ili prešućuju opravdane reakcije hrvatskih branitelja koji su, istaknuo je, kao i svi građani dužni zaštititi našu budućnost.
Zvonko Bušić je odnos hrvatske vlasti prema braniteljima usporedio sa sudskim progonom silovane djevojke, koja je braneći se od napadača ogrebala nasilnike.
Dopredsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Maks Slaviček podsjetio je kako se u hrvatskim zatvorima nalazi 40 Srba optuženih za ratne zločine dok je istodobno u zatvorima 347 Hrvata, koji su zemlju branili od srpske agresije. [Hina]