Saturday, March 19, 2011

PREDSTAVLJANJE NOVOG POKRETA - HRASTA HRVATIMA U USA I KANADI

PROF. DR. SC. JOSIP JURČEVIĆ U SJEVERNOJ AMERICI … 
Na poziv i u organizaciji više hrvatskih iseljeničkih udruga i uglednih pojedinaca iz Sjeverne Amerike, prof. dr. sc Josip Jurčević boravit će od 17. ožujka do 5. travnja 2011. u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.
Koordinator pripreme posjete prof. Jurčevića hrvatskim zajednicama u Sjevernoj Americi jest ugledni hrvatski iseljenik Damir Radoš iz San Francisca, koji je raspored i program posjete prof. Jurčevića dogovorio s udrugama Počasni bleiburški vod (PBV) iz Klagenfurta te Klubom hrvatskih povratnika iz iseljeništva (KHPI) i Dokumentacijsko informacijskim središtem (DIS) iz Zagreba. 
Svrha dvotjednog boravka prof. Jurčevića u Sjevernoj Americi bit će održavanje niza tribina pod zajedničkim naslovom Stradavanje Hrvata od Bleiburga do Haga.
U sklopu tribina bit će predstavljene i tri knjige: HRB – rat prije rata autora Bože Vukušića, te dvije knjige prof. Jurčevića: Bleiburg – jugoslavenski poratni zločini nad Hrvatima i Odnos Republike Hrvatske porema Bosni i Hercegovini 1990. – 1995.
sad_kanada_hr 

con_info - U subotu, 19. ožujka 2011., prof. Jurčević održat će predavanje i predstaviti knjige u dvorani Hrvatske župe Sv. Ante u Los Angelesu, u sklopu banketa na kojem će se prikupljati donacije za dovršetak izgradnje Hrvatskog vojnog groblja na Bleiburškom polju u Austriji.
Pokrovitelji banketa su Udruga Hrvatski dom, United Hercegovina i Hrvatska katolička župa Sv. Ante iz Los Angelesa te Hrvatski Dom u San Pedru.
con_info - U nedjelju, 20. ožujka 2011., prof. Jurčević održat će predavanje i predstaviti knjige u dvorani Hrvatsko-američkog kulturnog kluba u Sacramentu.
con_info - U ponedjeljak, 21. ožujka 2011., prof. Jurčević održat će predavanje i predstaviti knjige u restoranu „Delmonte“ u San Joseu. 
       Pokrovitelj predavanja je Hrvatska župa Uznesenja Marijina iz San Josea.
con_info - U srijedu 23. i četvrtak 24  ožujka  2011., prof. Jurčević održat će predavanje i predstaviti knjige u dvorani: Hrvatski Kulturni Centar - Kralj Tomislav - Vancouver
       Pokrovitelj predavanja je Hrvatski Radio Vancouver Society.
con_info - U nedjelju, 27. ožujka 2011., prof. Jurčević održat će predavanje i predstaviti knjige u dvorani Hrvatske župe Sv.  Jeronima  u Chicagu. 
con_info - U ponedjeljak, 28. ožujka 2011., prof. Jurčević održat će predavanje i predstaviti knjige u dvorani Hrvatskog doma u Clevelandu.
con_info - U srijedu, 30. ožujka 2011., prof. Jurčević održat će predavanje i predstaviti knjige u dvorani Hrvatskog kulturnog centra Sv. Nikola Tavelić u New Yorku.
       Pokrovitelj predavanja je Hrvatski radio sat iz New Yorka.
con_info - U nedjelju, 3. travnja 2011., prof. Jurčević održat će predavanje i predstaviti knjige u dvorani Hrvatskog franjevačkog središta Kraljica Mira u Norvalu pokraj Toronta.

Hrvati Kanade i Amerike znaju da je prof. Jurčević jedan od utemeljitelja Hrvatskog rasta - Hrasta, pa će uz sve spomenuto, biti organizirani i poeni razgovori o tom novom hrvatskom političkom pokretu.