Sunday, March 27, 2011

MILE ŠTIMAC IZVJEŠĆUJE S TRIBINE IZ CHICAGA

MILE ŠTIMAC IZVJEŠĆUJE IZRAVNO S PREDSTAVLJANJA HRASTA U CHICAGU

Evo upravo stigoh kući sa predavanja prof. Josipa Jurčevića, koji je prije toga bio na misi u prepunoj crkvi sv.Jeronima, gdje je na najavu fra. Joze Grbeše, da je među nama na misi prof. Jurcevic, dobio buran aplauz nazočnih, što baš nije uobičajeno. Zadnji put, koliko se sjećam, tako je pozdravljen pokojni dr.Ivo Korsky..

Oko 400 nazočnih u dvorani zupe, sa zanimanjem je pratilo izlaganje prof. Jurcevica, koji je predstavio svoju knjigu "Blejburg" i govorio o zlocinima jugoslavenski komunista koji su pocinili nad hrvatskim narodom..Gospođa Iva Cuvalo je pozdravila gosta i napravila kratki uvod u predavanje, a fra Jozo Grbeš je ravnao predavanjem. Prof. Jurcevic je govorio  i o politickoj situaciji u domovini i potrebi promjene vlasti, te dovođenju na čelo hrvatski institucija poštenih i sposobnih hrvatskih domoljuba..
Poslje predavanja nazočni su Jurčeviću postavljali različita pitanja u vezi zločina jugoslavenskih komunista i mogućnostima njihova procesuiranja. Bilo je pitanja i u vezi novog političkog pokreta Hrvatskog rasta-Hrasta.. Ja sam mu postavio pitanje.: "Gospodine Jurčevic, vi ste jedan od utemeljitelja Hrasta. Možete li nam nešto više reći o tom pokretu, jer mnogi prisutni nisu dovoljno s tim upoznati, a za kojeg je nedavno naš biskup Mile Bogovic izjavio da u njemu prepoznaje onu snagu koja bi mogla urediti Hrvatsku po mjeri onih  koji su se za nju borili i za nju molili."Prof. Jurčevic je ukratko objasnio razloge pokretanja Hrasta. Moji prijatelji iz HRZ, su podjelili prisutnima letak Hrasta kojeg sam  jutros na mom compu umnožio..Sutra gosp. Jurčevic putuje za Cleveland gdje će imati slično predavanje..