Sunday, January 2, 2011

NAŠA ŠUTNJA NAJVEĆI JE GOVOR PROTIV HRVATSKE

hrvatski rast

Jurčević: Naša šutnja najveći je govor protiv Hrvatske

Samostalna hrvatska država više ne postoji. Imamo državu koja sluša ucjene iz Bruxellesa, Haaga i Londona. Postali smo drugorazredna država koja ima atribute države, ali je zapravo kolonija - poručio je okupljenima Hrvoje Hitrec.

Piše: Petra Maretić Žonja/VLM
U Hrvatskoj bi se trebalo živjeti uspješno, zbrinuto, ali se ne živi. Jer je Hrvatska u duhovnoj i upravljačkoj krizi. Zato pozivamo sve udruge i pojedince kojima je Hrvatska u srcu da nam se pridruže i da učine Hrvatsku onakvom kakvu smo ju željeli i da u institucije zasjednu stručni i obrazovani ljudi. A to sve ovisi o nama. Naša šutnja najveći je govor protiv Hrvatske - poručio je to povjesničar Josip Jurčević sa skupa u crkvi Sveta Mati Sloboda na zagrebačkom Jarunu na kojem je predstavljen novi politički pokret Hrvatski rast - Hrast.
Riječ je o pokretu koji okuplja obiteljske udruge, ali i političke stranke i pojedince, a cilj im, kako kažu, pročistiti političku scenu i dovesti na rukovodeće funkcije ljude predane humanističkim, krščanskim i moralnim načelima.
- Samo moralni i čestiti ljudi mogu izvući Hrvatsku iz ove krize. Hrvatska samostalnost dovedena je u pitanje. Samostalna hrvatska država više ne postoji. Imamo državu koja sluša ucjene iz Bruxellesa, Haaga i Londona. Postali smo drugorazredna država koja ima atribute države, ali je zapravo kolonija - poručio je okupljenima Hrvoje Hitrec, književnik i član pokreta.
Ono što je zanimljivost pokreta jest da će narodu prepustiti sastavljanje liste za buduće parlamentarne izbore i to na način da će se u pretkampanji građani izjašnjavati o kandidatima. I to putem interneta i anketa.