Monday, December 21, 2009

Predsjednički kandidat Josip Jurčević pozvao na javno sučeljavanje

Zdenka Duku, Ivu Gačić i Mislava Bagu

Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u stožeru na Ribnjaku 3, predsjednički kandidat Josip Jurčević izrazio je zadovoljstvo odlukom Agencije za elektroničke medije koja je izrekla opomenu Novoj TV. Naglasio je kako se pokazalo da ustrajan i odmjeren trud u borbi protiv korupcije i diskriminacije koja se događa u hrvatskim medijima ima smisla, te da ga valja nastaviti.


Komentirajući reakciju vodstva Hrvatskog novinarskog društva u povodu navedene opomene, Josip Jurčević je rekao da je iznenađen, jer podrška manipulaciji i diskriminacijskom postupanju prema kandidatima za predsjednika države suprotna je civilizacijskim standardima demokratkog svijeta, zakonskim propisima i novinarskoj etici.


Na kraju svoje konferencije, Jurčević je pozvao predsjednika HND Zdenka Duku, urednicu informativnog programa Nove tv Ivu Gačić i novinara Mislava Bagu na javno sučeljavanje u domu HND ili na nekom drugom mjestu koje im odgovara, i to uz mogućnost da to bude i prije 23.12. Uz nadu da će takav poziv biti prihvaćen u interesu javnosti i s obzirom na prevažnost ove teme, Jurčević je reka da očekuje skori odgovor pozvanih.