Thursday, December 10, 2009

PLAČ I NADA HRVATSKE


Ispis E-mail

Skini, Jeruzaleme, haljinu tugovanja i nesreće, odjeni se zauvijek ljepotom slave Božje, ogrni se plaštem Božje pravednosti, stavi na glavu vijenac slave Vječnoga; jer Bog hoće pokazati sjaj tvoj svemu pod nebom i zasvagda ti hoće dati ime: 'Mir pravednosti' i 'Slava bogoljubnosti'. Ustani, Jeruzaleme, stani na visoko i obazri se na istok: Pogledaj! Djeca se tvoja sabiru, od istoka do zapada, na zapovijed Svetoga, radujuć' se što ih se spomenuo Bog. Otišli su od tebe pješice, vodio ih neprijatelj, a gle, Bog ih tebi vraća nošene u slavlju, kao djecu kraljevsku. I naredi Bog: neka se snize sve visoke gore i vječne klisure; nek' se doline ispune i poravna zemlja da Izrael čvrsto kroči u sjaju slave Božje. A šume i sva stabla mirisna činit će sjenu Izraelu po Božjoj zapovijedi; jer Bog će voditi Izraela u radosti, u svjetlu njegove slave, prateć' ga milosrđem svojim i pravednošću.

Baruh 5, 1-9

Uoči treće nedjelje Adventa prisjetimo se riječi proroka Baruha, pete godine, sedmog dana u mjesecu, u vrijeme kada su Kaldejci osvojili Jeruzalem i spalili ga.

A krajem devete godine 21. stoljeća, 10-og dana u mjesecu, u vrijeme kada je Hrvatska u dužničkom ropstvu i praktički osvojena, kada je Hrvatska duhovno spaljena, prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, na desetu obljetnicu njegove smrti.

Sample Image

http://www.ivicaursic.com